شکلات تخته ای سوربون فشار خون را کاهش می دهد. با این حال، از سرزمین کانگوروها، مطالعه ای آمده است که نشان می دهد کاکائو فشار خون را کاهش می دهد، انگار که شما در حال انجام نیم ساعت فعالیت بدنی در روز هستید.
علاوه بر این، می تواند خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را در طی پنج سال نزدیک به 20 درصد کاهش دهد. اما مراقب باشید: جایگزینی کامل ورزش با استفاده از کاکائو انتخاب خوبی نخواهد بود.
اگر درست باشد که بهترین غذاها برای سلامتی خطرناکترین هم هستند، به نظر میرسد شکلات استثنای کلاسیکی است که حداقل تا حدی این قاعده را تأیید میکند. شکلات تلخ، به لطف محتوای کاکائویی که دارد.
یکی از سخاوتمندانه ترین منابع غذایی فلاونوئیدها، آنتی اکسیدان های معروف موجود در مواد غذایی با منشاء یا مشتقات گیاهی، مانند چای، شراب قرمز، مرکبات و انواع توت ها است. از سوی دیگر، کسانی که میخواهند به طور کامل از بار ارزشمند آنتی اکسیدانهای شکلات بهره ببرند.
باید به جنبههای تلخ شکلات تلخ عادت کنند و طعم خامهای شکلات سفید و طعم مخملی تختههای شیر را کنار بگذارند. این دو نوع، به دلیل استفاده از مواد دیگر، حاوی درصد بسیار کمتری از فلاونوئیدها هستند.
به طور کلی، هر چه درصد کاکائو در کافه محبوب بیشتر باشد، وجود فلاونوئیدها بیشتر است. به طور متوسط، 100 گرم شکلات تلخ حاوی 50-60 میلی گرم است، در حالی که در مقدار مشابه شکلات شیری فقط 10 میلی گرم است. حتی هیچ چیز به جای درصد فلاونوئیدها در شکلات سفید نیست.
مقدار فلاونوئیدهای موجود در شکلات تلخ نزدیک به انواع توت ها است، در حالی که از نظر کیفیت، با کاتچین های خود، قدرت آنتی اکسیدانی چای سبز را منعکس می کند. با انجام این کار، فلاونوئیدها از شریان ها در برابر آسیب آترواسکلروز محافظت می کنند و از بیماری های قلبی عروقی مانند حملات قلبی و سکته جلوگیری می کنند.
علاوه بر این، فرض بر این است که این آنتی اکسیدان ها ممکن است نقش کلیدی در پیشگیری از زوال شناختی مرتبط با افزایش سن داشته باشند. به خاطر داشته باشید که شکلات علاوه بر فلاونوئیدهایی که فشار خون را کاهش می دهد، حاوی محرک هایی مانند کافئین نیز می باشد که به ویژه در افراد مستعد باعث افزایش آن می شود.