میوه این گیاه سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی است، حاوی پتاسیم، کلسیم، فسفر، منیزیم، آهن، مس، ویتامین های B1، B3، PP و C است و همچنین انجیر خشک از نظر پتاسیم فقط نسبت به آجیل برتری دارد. آهن موجود در آن بیشتر از سیب است.
بنابراین به افراد مبتلا به کم خونی توصیه می شود. به طور کلی خاصیت تب بر و ضد التهابی دارد به همین دلیل برای سرماخوردگی و سایر بیماری های تنفسی توصیه می شود. میوه درخت انجیر سرشار از فیبر است و به خوبی اشباع می شود و احساس گرسنگی را برای مدت طولانی از بین می برد.
محتوای کالری 100 گرم انجیر نیمه خشک 74 کیلو کالری اعتقاد بر این است که به حافظه کمک می کند،در برخی موارد، میوه انجیر می تواند مضر باشد. آنها حاوی مقدار زیادی قند هستند، بنابراین برای دیابت و بیماری های حاد دستگاه گوارش توصیه نمی شود.
همچنین افرادی که تمایل به تشکیل سنگ دارند انجیر را دور بریزند. اگر در مصرف انجیر زیاده روی کنید، ممکن است دچار سوء هاضمه یا اسهال شوید. اگر به گرده غان حساسیت داشته باشید، انجیر نیز ممکن است رخ دهد.
همین واکنش می تواند در افرادی که به لاتکس حساسیت دارند رخ دهد. این کارشناس تاکید کرد: محتوای ویتامین K می تواند اثربخشی داروهای رقیق کننده خون را کاهش دهد. چگونه در پزشکی استفاده می شود.
میوه های درخت انجیر از زمان های قدیم در پزشکی مورد استفاده قرار می گرفته است. حتی در آن زمان، مردم به ترکیب شفابخش انجیر توجه می کردند و گلوی آنها را با شیر داغ مخلوط می کردند.
به دلیل محتوای بالای ویتامین ها و مواد معدنی، اثر تقویتی کلی بر بدن دارد. جوشانده آن به رماتیسم، بیماری های پوستی، درد سرماخوردگی اندام تناسلی زنانه و افزایش حجم کبد کمک می کند.
بسته به تنوع (از سبز روشن تا بنفش تیره). محصول نارس در لمس سفت خواهد بود، در حالی که محصول بیش از حد رسیده بسیار نرم خواهد بود. رنگ انجیر خشک با کیفیت باید قهوه ای روشن یا بژ باشد.